WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia telah menerima kunjungan dari Union of Muslim Youth of Cambodia (UMYC) dalam rangka program ‘Future Muslim Leaders and Visit to Malaysia 2016’ pada 29 Julai 2016 (Jumaat). Objektif utama program ini ialah untuk memberi latihan dan pendedahan kepada belia Muslim yang terpilih untuk menjadi pemimpin masyarakat Islam di Cambodia pada masa hadapan.

Delegasi ini adalah terdiri dari 28 peserta terdiri dari 17 lelaki, 11perempuan. Delegasi ini diketuai oleh Y.Bhg Dato’ Wira Dr. Hj. Jamil Osman, Director and Regional Representative IIIT, UIAM. Sesi Lawatan tersebut telah dipengerusikan oleh YBhg Datuk Haji Mohd Nordin bin Ibrahim, Timbalan Ketua Pengarah (Dasar) Jakim. Lawatan ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pandangan dan pengalaman dengan Jakim selaku agensi pusat dalam pengurusan hal ehwal di negara ini. Delegasi mahasiswa dari Kemboja menghargai sumbangan pihak JAKIM selama ini yang amat bermakna dalam usaha membina barisan pimpinan di Cambodia pada masa hadapan.

Kemboja 1

Kemboja 2

Kemboja 3

Kemboja 4

Kemboja 5

Kemboja 6

Kemboja 7

Kemboja 8

 
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2015 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 25 Mac 2019.
Jumlah Pelawat :12272949