WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Merealisasi hasrat melebar risalah dan menyantuni ummah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Majlis Halal Malaysia dan Bahagian Pengurusan Halal telah menerima kunjungan hormat dari pihak Perbadanan Putrajaya yang diketuai oleh YBhg. Datuk Azizi Ahmad Termizi, Naib Presiden Perkhidmatan Bandar, Perbadanan Putrajaya pada 11 Januari 2019 yang lalu.

Kunjungan yang berlangsung di Blok D, Kompleks Islam Putrajaya tersebut menjurus kepada perbincangan berkenaan Pensijilan Halal Malaysia. Ianya sejajar dengan usaha Pihak Perbadanan Putrajaya yang sedang giat menggalakkan pengusaha-pengusaha premis makanan di Wilayah Persekutuan Putrajaya untuk memohon dan memiliki Sijil Pengesahan Halal Malaysia sebelum memulakan operasi.

Pengarah Majlis Halal Malaysia, YBhg. Dato' Dr. Sirajuddin Suhaimee dan Pengarah Bahagian Pengurusan Halal JAKIM, YBrs. Tuan Bukhari Md Akhir turut bersama menyantuni kunjungan hormat ini.

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

#RahmatanLilAlamin

LAWATAN PERBADANAN 11012019 UTAMA
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 27 Mei 2019.
Jumlah Pelawat :12296459