WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Global Halal Summit (GHaS) 2019, Kuala Lumpur, acara terbesar bertaraf antarabangsa bakal berlangsung dari 1 hingga 6 April 2019. GHaS dizahirkan sebagai penjenamaan baharu program halal Negara dengan matlamat untuk memperkukuhkan Malaysia sebagai Negara peneraju & model terulung kerjasama kolektif dalam memacu sektor halal.

Mesyuarat inter-agensi strategik bagi penganjuran GHaS telah berlangsung dengan jayanya pada 14 Januari 2019 dengan kehadiran 35 orang pegawai dari Kementerian/Agensi. Mesyuarat telah dipengerusikan oleh YBhg. Dato’ Dr. Sirajuddin Suhaimee Pengarah Majlis Halal Malaysia, JAKIM.

6 komponen program GHaS akan mengisi takwim awal April nanti. Mesyurat berakhir dengan kesepakatan bagi mengatur gerak kerja dan tindakan susulan seterusnya. GHaS akan menjadi model baharu bentuk kerjasama kolektif inter-agensi berkaitan halal dan memacu matlamat Malaysia sebagai peneraju halal. Fastabiqul Khairat. Ikuti maklumat terkini di laman rasmi GHaS di www.globalhalalsummit.my

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

#HalalConnectingTheWorld

#HalalWayOfLife

#HalalForAll

BERITA GHAS 2019 15012019 UTAMA
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 05 Jun 2020.
Jumlah Pelawat :12415736