WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA - Sekretariat Majlis Halal Malaysia, JAKIM telah menerima kunjung hormat daripada Perak Halal Corporation Sdn Bhd (PHCSB) pada 8 Mei 2019 yang berlangsung di Kompleks Islam Putrajaya.

Kunjungan PHCSB yang diketuai oleh Encik Abdul Aziz bin Abd Rahim selaku Ketua Pegawai Eksekutif bersama 2 orang delegasinya adalah untuk membentangkan pelan pembangunan halal di negeri Perak, perkhidmatan rundingan perniagaan dan latihan di luar negara serta meninjau ruang kerjasama yang boleh dilaksanakan bersama JAKIM.

Sesi perbincangan telah dipengerusikan oleh YBrs. Ustaz Mohd Amri bin Abdullah selaku wakil Pengarah Sekretariat Majlis Halal Malaysia. Beliau menjelaskan secara terperinci mengenai visi JAKIM sebagai Peneraju Halal Global dan mencadangkan PHCSB agar mendaftar seterusnya mengikuti kursus-kursus yang dilaksanakan oleh Halal Professional Board (HPB) dan Malaysia International Halal Academy (MIHA) terlebih dahulu sebelum menjalankan sebarang bentuk latihan berkaitan halal.

Pertemuan selama satu jam berkenaan turut melibatkan beberapa pegawai kanan MHM dan Seksyen Komunikasi Korporat, Bahagian Pengurusan Halal JAKIM yang diwakili oleh YBrs. Ustaz Mohd Nasir bin Sulaiman.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my/

http://www.islam.gov.my/

#YakiniHalalMalaysia

#HalalMalaysiaMenerajuiDunia

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

#Rahmah

LAWATAN PERAK HALAL UTAMA 08052019

LAWATAN PERAK HALAL 2 08052019

LAWATAN PERAK HALAL 3 08052019

 
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 05 Jun 2020.
Jumlah Pelawat :12415724