WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA - JAKIM melalui Sekretariat Majlis Halal Malaysia telah menyantuni kunjungan hormat dari delegasi Kazakhstan dan Islamic Organisation for Food Security (IOFS) pada 12 Julai 2019 yang lalu bertempat di Blok D Kompleks Islam Putrajaya.
 
Delegasi yang diketuai oleh H.E. Imanbayev Bolat Barievich, Duta Kazakhstan ke Malaysia, dan H.E. Mr. Yerlan Baidaulet, Pemangku Ketua Pengarah IOFS bersama setiausahanya itu menjurus kepada perbincangan mengenai hal ehwal pensijilan halal di Kazakhstan.
 
Dato' Dr Sirajuddin Suhaimee selaku Pengarah Sekretariat Majlis Halal Malaysia bersama beberapa pegawai SMHM hadir dalam menyantuni kunjung hormat ini disamping menyalurkan maklumat mengenai pengiktirafan badan pensijilan halal luar negara yang dikelola oleh JAKIM.
 
Semoga usaha sama ini menjadi platform yang kukuh bagi perkembangan industri halal secara global seterusnya mengekalkan Malaysia sebagai peneraju halal dunia.
 
*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-
 
http://bit.ly/FBHABHALAL
http://bit.ly/AktiviitiHabHalal
http://www.halal.gov.my/
http://www.islam.gov.my/
 
#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaMenerajuiDunia
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#RahmatanLil’Alamin
 
KUNJUNG HORMAT DELEGASI KAZAKHSTAN 1
 
KUNJUNG HORMAT DELEGASI KAZAKHSTAN 2
 
KUNJUNG HORMAT DELEGASI KAZAKHSTAN 3
 
KUNJUNG HORMAT DELEGASI KAZAKHSTAN 4QR Code Portal JAKIM
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 04 Disember 2020.
Jumlah Pelawat :12480948