WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 18 Julai 2019 - Misi melebar risalah, menyantuni ummah diteruskan oleh JAKIM melalui Sekretariat Majlis Halal Malaysia (SMHM) dan Bahagian Pengurusan Halal (BPH), JAKIM apabila menerima kunjungan dari delegasi Jabatan Perdagangan & Perusahaan, Kementerian Hal Ehwal Ekonomi, Taiwan yang terdiri daripada 25 orang pegawai kerajaan dan usahawan pelbagai bidang termasuk pemilik kedai roti dan produk minuman kopi serta pelbagai produk makanan yang berada di Taiwan.
 
Kunjungan yang diketuai oleh Mrs May Lee, Ketua Pengarah, Jabatan Perdagangan dan Perusahaan Taiwan tersebut bertujuan untuk memperoleh informasi lanjut serta dasar dan polisi berkaitan prosedur pensijilan halal Malaysia serta maklumat berkaitan badan-badan pensijilan halal luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM khususnya di Taiwan rentetan daripada minat yang mendalam oleh para usahawan mereka yang mahu memasarkan produk keluaran Taiwan di negara ini. Delegasi juga berminat untuk meneroka peluang melabur di Malaysia dalam industri halal ini.
 
Sesi perkongsian informasi yang berlangsung hampir 2 jam di Bilik Mesyuarat Utama, Aras 7, Sekretariat Majlis Halal Malaysia itu telah disampaikan oleh Tuan Muhammad Naim Mohd Aziz selaku Penolong Pengarah Kanan, Sekretariat Majlis Halal Malaysia (SMHM) yang mewakili Pengarah SMHM serta turut dihadiri oleh pegawai dari kedua-dua bahagian yang mengelola pensijilan halal Malaysia.
 
*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-
 
http://bit.ly/FBHABHALAL
http://bit.ly/AktiviitiHabHalal
http://www.halal.gov.my/
http://www.islam.gov.my/
 
#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaMenerajuiDunia
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#RahmatanLil’Alamin
 
DELEGASI TAIWAN 1
 
DELEGASI TAIWAN 3
 
DELEGASI TAIWAN 6
 
DELEGASI TAIWAN 4
 
DELEGASI TAIWAN 5
 
DELEGASI TAIWAN 7
 
DELEGASI TAIWAN 8
 
DELEGASI TAIWAN 2QR Code Portal JAKIM
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 04 Disember 2020.
Jumlah Pelawat :12480949