WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

KOMPLEKS ISLAM PUTRAJAYA - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia melalui Sekretariat Majlis Halal Malaysia dan Bahagian Pengurusan Halal telah menyantuni lawatan ilmiah mahasiswa dari universiti terkemuka Jepun yang berlangsung di Bilik Mesyuarat Utama, Aras 7, Blok D, Kompleks Islam Putrajaya pada 19 Ogos 2019
 
Lawatan yang dikelola oleh pihak SA Fitra tersebut diketuai oleh En. Hairul Anuar bin Amir selaku pengarah program bersama 12 orang para pengkaji dan pelajar ini telah diisi dengan dengan slot pembentangan dan perkongsian umum mengenai pensijilan halal Malaysia dan luar negara yang dipengerusikan oleh Tuan Johari Ab. Latiff, Penolong Pengarah Kanan, Sekretariat Majlis Halal Malaysia.
 
Pelbagai persoalan yang timbul hasil daripada pertemuan ini bagi memantapkan kefahaman para pengkaji berkaitan pensijilan dan landskap halal di Malaysia. Lawatan ilmiah kali ini telah disantuni dan dirai oleh beberapa orang pegawai kanan di Sekretariat Majlis Halal Malaysia dan Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM.
 
*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-
 
http://bit.ly/FBHABHALAL
http://bit.ly/AktiviitiHabHalal
http://www.halal.gov.my/
http://www.islam.gov.my/
 
#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaMenerajuiDunia
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#RahmatanLil’Alamin
#Rahmah
 
Lawatan Mahasiswa Jepun 1
 
Lawatan Mahasiswa Jepun 2
 
Lawatan Mahasiswa Jepun 3
 
Lawatan Mahasiswa Jepun 4
 
Lawatan Mahasiswa Jepun 5QR Code Portal JAKIM
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 04 Disember 2020.
Jumlah Pelawat :12480948