WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Putrajaya, 3 Oktober 2018(Rabu)- Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), dengan kerjasama Global Haltech Sdn Bhd dan FCBios Sdn Bhd telah menganjurkan Program Kesedaran Halal Sains, bertempat di Bilik Seminar, Aras 5, Blok B, Kompleks Islam Putrajaya.

Program yang dihadiri oleh pelbagai latar belakang industri terdiri daripada persatuan kosmetik, makmal komersial, farmaseutikal, syarikat pengeluar makanan dan minuman, pelajar serta orang awam bertujuan untuk memberi pendedahan berkenaan kepentingan Halal Sains di sepanjang rantaian industri halal.

Antara objektif lain program ini dapat memupuk kesedaran penggunaan media halal yang digunakan dalam makmal bagi memenuhi keperluan industri Halal yang semakin mencabar dan seterusnya bagi memastikan integriti pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia dalam industri terus terpelihara.

Wakil dari Bahagian Hab Halal, JAKIM iaitu Ustaz Mohd Amri bin Abdullah turut dijemput untuk berkongsi informasi berkenaan penggunaan bahan-bahan halal dalam industri (Usage of Halal Ingredients in Industry).

*Ikuti suasana sekitar program di:-

http://bit.ly/KesedaranHalalSains

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

SEMINAR HALAL SAINS 1 03102018

SEMINAR HALAL SAINS 2 03102018

SEMINAR HALAL SAINS 3 03102018
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 27 Jun 2019.
Jumlah Pelawat :12312116