WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA : 24 Oktober. Seramai 80 orang pelajar yang diketuai oleh En Ahmad Alif Hakimi Mohd Najihan dan seorang guru pengiring dari UiTM Kampus Puncak Alam, Selangor telah mengadakan lawatan akademik ke Bahagian Hab Halal, JAKIM.

Lawatan yang terdiri daripada pelajar semester 3 jurusan Diploma Pengurusan Halal tersebut bertujuan untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan Prosedur Pensijilan Halal Malaysia serta pengurusan kerja dan fungsi Malaysia Halal Analysis Centre atau lebih dikenali sebagai MyHAC.

Sesi perkongsian maklumat yang berlangsung selama 3 jam bermula 10 pagi di Ruang Aktiviti Aras 7, Blok D, Kompleks Islam Putrajaya tersebut turut dihadiri oleh wakil dari MyHAC iaitu Puan Norazlina bt Ali dan Puan Norli bt Mohd Khalid.

Semoga dengan lawatan seumpama ini akan meningkatkan lagi pengetahuan khususnya dalam kalangan pelajar berkenaan gerak kerja dan fungsi Malaysia Halal Analysis Centre dalam Pensijilan Halal Malaysia.

*Ikuti aktiviti-aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

www.halal.gov.my

www.islam.gov.my

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

LAWATAN UITM P.ALAM 1 24102018

LAWATAN UITM P.ALAM 2 24102018

LAWATAN UITM P.ALAM 3 24102018
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2015 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 21 April 2019.
Jumlah Pelawat :12282104