WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 11 April 2019, Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM telah menerima lawatan dari Institut Penyelidikan Produk Halal (IPPH), Universiti Putra Malaysia yang berlangsung hampir 1 jam di Kompleks Islam Putrajaya.

Lawatan ini adalah bersempena Workshop on Understanding the Fundamental of Halal anjuran Universiti berkenaan dengan kerjasama Southeast Asian Regional Centre for Graduate Study and Research in Agriculture (SEARCA) yang disertai oleh penuntut dari pelbagai negara Asia Tenggara termasuk Kemboja, Indonesia, Thailand dan Filipina.

Lawatan yang disantuni oleh Puan Shuhairuz Ab Satar, Ketua Penolong Pengarah, Pusat Analisis Halal Malaysia (MyHAC), bersama pegawai dari Seksyen Komunikasi Korporat, Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM ini memberi fokus kepada perkongsian dan pendedahan berkenaan fungsi dan gerak kerja MyHAC serta hal-hal yang berkaitan Pensijilan Halal Malaysia.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

LAWATAN IPPH UPM UTAMA 11042019

LAWATAN IPPH UPM 2 11042019

LAWATAN IPPH UPM 3 11042019
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 18 Julai 2019.
Jumlah Pelawat :12320674