WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 21 Jun 2019 – Bahagian Pengurusan Halal dan Sekretariat Majlis Halal Malaysia JAKIM , hari ini menerima kunjungan hormat daripada MAB Kargo Sdn Bhd yang merupakan syarikat pertama dan satu-satunya industri yang berjaya memperolehi pensijilan halal Malaysia di bawah skim logistik bagi perkhidmatan Kargo yang ditawarkan.

Perbincangan yang berlangsung di Blok D, Kompleks Islam Putrajaya ini bertujuan memperkukuh hubungan yang baik antara MAB dan JAKIM serta meneroka peluang kerjasama yang baru untuk pengurusan halal di MAB Kargo Sdn Bhd.Hasrat yang disampaikan ini tidak lain dan tidak bukan hanyalah untuk memastikan halal Malaysia terus kekal unggul di persada dunia.

Kunjungan hormat yang berlangsung selama satu jam ini telah disantuni oleh Tuan Bukhari Md. Akhir, Pengarah Bahagian Pengurusan Halal dan YBhg. Dato’ Dr. Sirajuddin Suhaimee, Pengarah Sekretariat Majlis Halal Malaysia. Manakala, MAB Kargo diketuai oleh Encik Ibrahim Mohamed Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif.

Pertemuan seumpama ini merupakan inisiatif yang sentiasa diterima baik oleh JAKIM kerana ia menjadi salah satu medium pertemuan bersemuka yang berkesan untuk membantu dan mengorak langkah secara bersama dalam usaha memperkasa Halal Malaysia serta meningkatkan lagi imej pensijilan halal Malaysia.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

 

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my/

http://www.islam.gov.my/

 

#YakiniHalalMalaysia

#HalalMalaysiaMenerajuiDunia

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

#Rahmah

LAWATAN MAB UTAMA 21062019

LAWATAN MAB 1 21062019

LAWATAN MAB 2 21062019

LAWATAN MAB 4 21062019

LAWATAN MAB 5 21062019

 

 
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 12 Disember 2019.
Jumlah Pelawat :12362154