WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA - Hubungan antara Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan Jabatan Agama Islam Negeri (JAIN) terus diperkukuh dengan kunjungan YB Dato' Dr. Ismail bin Salleh, Exco Agama Negeri Kedah bersama 6 orang delegasi termasuk Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah, YBhg. Dato' Haji Abdul Rahman bin Haji Ismail pada 23 Julai 2019.
 
Kunjungan yang berlangsung di Kompleks Islam Putrajaya tersebut bertujuan untuk berkongsi pandangan serta maklumat dalam menangani isu-isu halal semasa di samping mengeratkan lagi hubungan dan persefahaman antara agensi-agensi agama dalam membawa agenda rahmah kepada ummah.
 
Pelbagai isu dan maklumat dibincang serta dikongsikan termasuk inisiatif-inisiatif rahmah yang telah dilakukan oleh JAKIM dan JAIN dalam meningkatkan imej pensijilan halal Malaysia serta isu status halal premis-premis makanan jua produk yang sering menjadi tumpuan mahupun kegunaan pengguna Islam. 
Dalam lawatan ini, Pengarah Sekretariat Majlis Halal Malaysia (SMHM), YBhg Dato' Dr. Sirajuddin Suhaimee dan YBrs. Tuan Bukhari Md Akhir, Pengarah Bahagian Pengurusan Halal (BPH), JAKIM bersama pegawai-pegawai kanan dari kedua-dua bahagian tersebut hadir menyantuni delegasi dari negeri jelapang padi Malaysia.
 
*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-
 
https://m.facebook.com/HabHalalJakim/
http://bit.ly/AktiviitiHabHalal
http://www.halal.gov.my/
http://www.islam.gov.my/
 
#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaMenerajuiDunia
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#RahmatanLil’Alamin
#Rahmah
 
KUNJUNGAN EXCO AGAMA KEDAH 220719 1
 
KUNJUNGAN EXCO AGAMA KEDAH 220719 2
 
KUNJUNGAN EXCO AGAMA KEDAH 220719
 
 
KUNJUNGAN EXCO AGAMA KEDAH 220719 4
 
KUNJUNGAN EXCO AGAMA KEDAH 220719 6
 
KUNJUNGAN EXCO AGAMA KEDAH 220719 3QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 21 Februari 2020.
Jumlah Pelawat :12382434