WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

KOMPLEKS ISLAM PUTRAJAYA - Pembudayaan gaya hidup sihat dan pemakanan halal terus digerakkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) melalui penganjuran Majlis Pelancaran Halal Fun Run 2019 yang telah berlangsung di aras 9, Blok A, Kompleks Islam Putrajaya pada 21 Ogos semalam.

Majlis yang dilancarkan oleh YB Datuk Seri Dr. Mujahid Bin Yusof, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri tersebut telah dihadiri oleh hampir 100 orang tetamu yang terdiri daripada rakan-rakan media, pihak industri, rakan-rakan strategik termasuk pelajar-pelajar kelainan upaya dari SMK Pendidikan Khas Setapak, Kuala Lumpur.

Turut hadir bersama YBhg. Dato' Paimuzi Yahya, Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) JAKIM dan YBrs. Tuan Haji Mohd Ajib Ismail, Pengarah JAWI serta pengarah-pengarah bahagian di JAKIM. Pendaftaran HFR 2019 yang menyasarkan 3000 penyertaan telah pun dibuka kepada orang ramai termasuk golongan Orang Kelainan Upaya sehingga 31 Ogos ini di https://www.checkpointspot.asia/halalrun dan akan diserikan dengan penyertaan daripada artis-artis tempatan seperti Dato' Sri Siti Nurhaliza, Munif Hijjaz serta lain-lainnya.

#YakiniHalalMalaysia
#HalalConnectingPeople
#HalalConnectingTheWorld
#HalalFunRun2019
#HFR2019
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#Rahmah

Pelancaran Halal Fun Run 1

Pelancaran Halal Fun Run 2

 

Pelancaran Halal Fun Run 4

Pelancaran Halal Fun Run 5

Pelancaran Halal Fun Run 6

Pelancaran Halal Fun Run 7

Pelancaran Halal Fun Run 8 copy
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 11 Ogos 2020.
Jumlah Pelawat :12441172