WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

KOMPLEKS ISLAM PUTRAJAYA - Program kesedaran halal kepada orang ramai diteruskan dengan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Pengurusan Halal telah menerima lawatan Kumpulan Yassin As-Solehah, Sri Pantai, Mersing, Johor Darul Takzim pada 23 Ogos 2019.
 
Antara fokus utama lawatan kali ini ialah perkongsian umum berkenaan pensijilan halal Malaysia meliputi kepentingan dan kelebihannya serta penjelasan berkaitan isu-isu halal yang tular di media sosial. Lawatan yang melibatkan 42 orang peserta tersebut berlangsung hampir 2 jam bermula 3.00 petang dan diketuai oleh saudari Ayu Ibrahim.
 
Sesi perkongsian maklumat yang berakhir  sekitar jam 5 petang di Bilik Mesyuarat Utama Aras 6, Blok D tersebut telah disampai dan diselaraskan oleh Seksyen Komunikasi Korporat, Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM yang bertanggungjawab mengurus dan menyelaras lawatan-lawatan luar ke Bahagian ini.
 
*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-
 
http://bit.ly/FBHABHALAL
http://bit.ly/AktiviitiHabHalal
http://www.halal.gov.my/
http://www.islam.gov.my/
 
#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaMenerajuiDunia
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#RahmatanLil’Alamin
#Rahmah
 
Lawatan Kaum Ibu Sri Pantai
 
Lawatan Kaum Ibu Sri Pantai 1
 
Lawatan Kaum Ibu Sri Pantai 2
 
Lawatan Kaum Ibu Sri Pantai 3
 
Lawatan Kaum Ibu Sri Pantai 4
 
Lawatan Kaum Ibu Sri Pantai 5
 
Lawatan Kaum Ibu Sri Pantai 6
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 05 Jun 2020.
Jumlah Pelawat :12416272