WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 10 Disember 2019 — Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Pengurusan Halal (BPH) telah menerima lawatan industri halal daripada mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Pengurusan (Industri Halal), Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) yang berlangsung di Kompleks Islam Putrajaya sekitar jam 11.30 pagi hari ini.
 
Lawatan tersebut disertai hampir 30 orang mahasiswa dan 3 orang pensyarah pengiring dengan tujuan untuk memperoleh pendedahan berkenaan pensijilan dan penguatkuasaan halal di samping meningkatkan lagi hubungan serta kerjasama dua hala antara mahasiswa dan agensi yang berkaitan dengan industri halal. 
 
Pelbagai informasi dan kemaskini berkaitan pengurusan dan pentadbiran serta penguatkuasaan halal termasuk penjelasan isu-isu halal semasa telah dikongsi bersama oleh En Mohd Nasir Sulaiman dari Seksyen Komunikasi Korporat dan Puan Norhidayu Rusali dari Cawangan Pemantauan & Penguatkuasaan, Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM. 
 
*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-
 
http://bit.ly/FBHABHALAL
http://bit.ly/AktiviitiHabHalal
http://www.halal.gov.my/
http://www.islam.gov.my/
 
#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaMenerajuiDunia
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#RahmatanLil’Alamin
#Rahmah
 
Mahasiswa KUIS 1
 
Mahasiswa KUIS 2
 
Mahasiswa KUIS 3
 
Mahasiswa KUIS 4
 
Mahasiswa KUIS 5
 
Mahasiswa KUIS 6
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 03 Julai 2020.
Jumlah Pelawat :12426532