WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 12 Disember – Jaringan kerjasama antara Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Pengurusan Halal bersama Agensi Pembimbing Usahawan diperkasa melalui kolaborasi strategik bersama Universiti Sains Malaysia, TERAJU dan Jabatan Tenaga Kerja. 
 
Kolaborasi strategik yang diteruskan ini merupakan salah satu usahasama pintar untuk memperkukuh pembangunan inklusif dan kesejahteraan rakyat terutama di kalangan usahawan Bumiputera B40 melalui pelaksanaan program Pensijilan Halal Malaysia kepada usahawan Bumiputera B40 di bawah Dana Pembangunan Usahawan Bumiputera (DPUB).
 
Encik Bukhari Bin Md. Akhir, Pengarah Bahagian Pengurusan Halal JAKIM, ketika menyampaikan ucapan alu-aluannya, amat terbuka dengan sebarang bentuk jalinan kerjasama antara JAKIM dan agensi-agensi pembimbing agar usaha murni ini  dapat membantu usahawan khususnya di kalangan usahawan Bumiputera B40 untuk memiliki Sijil Pengesahan Halal Malaysia.
 
Menurut beliau lagi, Sijil Pengesahan Halal Malaysia secara tidak langsung berupaya melonjakkan ekonomi setempat, meningkatkan ruang dan menawarkan peluang kerjaya serta menjadi penyumbang dalam memperkasa ekonomi negara pada masa hadapan. 
 
Pertemuan singkat yang  penuh curahan rahmat ini antara lain turut meneroka ruang terbaik yang boleh dilaksanakan bagi memperkaya kesedaran dan maklumat halal Malaysia yang diperlukan oleh komuniti tersebut. 
 
Selain itu, kerjasama ini turut menyentuh pendekatan terbaik yang boleh diusahakan oleh kesemua agensi yang hadir untuk menggembleng kepakaran sedia ada bagi membangun kapasiti serta jati diri usahawan Bumiputera yang terlibat.
 
*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-
 
http://bit.ly/FBHABHALAL
http://bit.ly/AktiviitiHabHalal
http://www.halal.gov.my/
http://www.islam.gov.my/
 
#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaMenerajuiDunia
#MelebarRisalahMenyantuniUmmah
#RahmatanLil’Alamin
#Rahmah
 
Kolaborasi strategik bersama Universiti Sains Malaysia TERAJU dan Jabatan Tenaga Kerja 1
 
Kolaborasi strategik bersama Universiti Sains Malaysia TERAJU dan Jabatan Tenaga Kerja 2
 
Kolaborasi strategik bersama Universiti Sains Malaysia TERAJU dan Jabatan Tenaga Kerja 3
 
Kolaborasi strategik bersama Universiti Sains Malaysia TERAJU dan Jabatan Tenaga Kerja 5
 
Kolaborasi strategik bersama Universiti Sains Malaysia TERAJU dan Jabatan Tenaga Kerja 6QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 03 Julai 2020.
Jumlah Pelawat :12426933