WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Putrajaya, 25 Januari 2018 – ILIM telah menerima kunjungan hormat dari Kor Agama Angkatan Tentera Malaysia (KAGAT), Kementerian Pertahanan Malaysia dengan diwakili oleh Ketua Sel Pembangunan Sumber Manusia KAGAT, Lt. Kolonel Ismail bin Wahab dan Pegawai Latih KAGAT, Kapten Mohd Sobri bin Che Hassan.

Ketibaan delegasi KAGAT telah disambut oleh Timbalan Pengarah ILIM, Puan Zaini Naura Aza binti Md Zain bersama Ketua Unit Komunikasi Korporat dan Pengantarabangsaan, Encik Mohamed Ismail bin Mohamed Yusof.  Pelbagai isu dan peluang kerjasama telah dibincangkan terutamanya berkaitan “knowledge sharing” di antara ILIM dan KAGAT untuk mempertingkatkan pengetahuan dan profesionalisme dalam bidang dakwah dan pengurusan.

Kedua-dua pihak akan bekerjasama dalam penganjuran pelbagai bidang kursus kerohanian seperti feqah, akidah, ekonomi Islam dan pelbagai skop lain yang berkaitan dengan hal ehwal Islam.

Semoga kerjasama bersepadu dan kolektif menerusi pertukaran maklumat latihan dan pembangunan bakat ini berupaya melahirkan modal insan yang berilmu dan bersahsiah tinggi.

kagat1

kagat2

kagat3

 

 
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2015 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 18 Januari 2019.
Jumlah Pelawat :12257503