WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

BANGI, 25 Julai 2019 – Kluster Kepakaran Pengurusan Hal Ehwal Islam(KKPHEI), telah menganjurkan Kursus Pengurusan Masjid pada 23 hingga 25 Julai 2019 di Bilik Kuliah Al-Biruni, ILIM Kampus Utama.

Kursus tersebut bertujuan memberi pengetahuan kepada peserta mengenai kaedah pengurusan masjid, meningkatkan kemahiran peserta dalam mengurus dan mentadbirkan masjid serta meningkatkan kesedaran dan mengubah sikap peserta terhadap kepentingan menguruskan masjid selaras dengan tuntutan Islam.

Seramai 17 orang peserta dari pelbagai agensi dan orang awam telah menyertai kursus tersebut. Dalam program ini, peserta telah didedahkan berkaitan pengurusan organisasi masjid, pengurusan fizikal dan kakitangan masjid, etika pengurusan masjid, peruntukan akta, enakmen, ordinan dan undang-undang berkaitan pengurusan serta pengurusan pengimarahan di masjid.

Sila berkunjung ke laman Sistem Maklumat Latihan Bersepadu ILIM di itis.islam.gov.my untuk mendapatkan info lanjut mengenai latihan yang ditawarkan di kampus-kampus ILIM seluruh Malaysia.

Kursus Pengurusan Masjid 2019
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 05 Jun 2020.
Jumlah Pelawat :12415726