WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

BANGI, 05 Mac 2020 – Kluster Kepakaran Pengurusan Hal Ehwal Islam, KPH telah menganjurkan Kursus Tatacara Penyediaan Kertas Siasatan pada 3 hingga 5 Mac 2020 di Bilik Kuliah Ibnu Khaldun, ILIM Kampus Utama.

Kursus tersebut bertujuan meningkatkan kefahaman kepada Pegawai Penguatkuasa Agama mengenai aspek-aspek penting dalam bidang penyiasatan syariah dan meningkatkan keyakinan dan kemahiran peserta dalam penyediaan kertas siasatan.

Seramai 34 orang peserta terdiri dari Pegawai Penguatkuasa Agama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan dan Jabatan Agama Islam Negeri telah menyertai kursus tersebut. Dalam program ini, peserta telah mempelajari peranan dan kuasa pegawai operasi/ pegawai siasatan, kaedah dan pendekatan siasatan, pengurusan kertas siasatan Akta 303, pengurusan kertas siasatan Akta 559, penyediaan laporan siasatan dan diari siasatan serta isu dan kesalahan dalam penyediaan kertas siasatan. Di akhir sesi peserta dikehendaki membuat simulasi penyediaan kertas siasatan.

Sila berkunjung ke laman Sistem Maklumat Latihan Bersepadu ILIM di itis.islam.gov.my untuk mendapatkan info lanjut mengenai latihan yang ditawarkan di kampus-kampus ILIM seluruh Malaysia.

Kursus Tatacara Penyediaan Kertas Siasatan 1

Kursus Tatacara Penyediaan Kertas Siasata3

Kursus Tatacara Penyediaan Kertas Siasatan 2

Kursus Tatacara Penyediaan Kertas Siasatan 4
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 18 September 2020.
Jumlah Pelawat :12455246