WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Bangi, 24 Julai – Cawangan Pembangunan Profesionalisme (CPP), Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM) telah mengadakan Bengkel Pelaksanaan Training Road Map (TRM) JAKIM kepada pegawai-pegawai ILIM pada 23 dan 24 Julai 2020 bertempat di Dewan Datuk Mohd Shahir, ILIM Kampus Utama, Bangi Selangor.

Bengkel ini diadakan bertujuan untuk merangka bentuk latihan JAKIM meliputi kompetensi generik (generic) dan fungsian (functional) pegawai Hal Ehwal Islam di JAKIM. Hasil bengkel ini ILIM telah membangunkan pelan latihan yang menyeluruh bagi memperkasakan perkhidmatan Hal Ehwal Islam. Ia akan dijadikan panduan kepada semua pegawai dan penyelia di JAKIM dalam memantapkan dan memantau kompetensi warga kerja JAKIM.

Bengkel ini telah mendapat input dari semua pegawai di kluster bagi menyelaraskan bentuk kursus masing-masing. Seramai 18 orang telah hadir mengikuti bengkel ini yang juga telah dihadiri oleh Pengarah Kanan ILIM. Semoga Training Road Map ini akan dapat dilaksanakan pada tahun 2020 - 2025 dengan kerjasama penglibatan semua terlibat.

QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 13 Ogos 2020.
Jumlah Pelawat :12441625