WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Pada 12 dan 13 September yang lalu, Mesyuarat Panel Pakar Syariah (PPS) Jakim Kali Ke-99 telah diadakan di Kompleks Islam Putrajaya. Ia dipengerusikan oleh YBhg. Dato’ Seri Haji Hassan bin Ahmad, mantan Mufti Negeri Pulau Pinang dan turut dihadiri oleh 13 orang ahli yang lain. Mesyuarat pada kali ini membincangkan pelbagai isu termasuklah tiga garis panduan yang dihasilkan oleh Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia, Kementerian Sumber Manusia, Institut Pengurusan dan Penyelidikan Fatwa Sedunia (INFAD), Universiti Sains Islam Malaysia dan Koma Seapac Services Sdn. Bhd. dengan kerjasama JAKIM.

Selain itu, mesyuarat kali ini turut melibatkan pembentangan daripada beberapa kumpulan penyelidik seperti Universiti Teknikal Malaysia Melaka, Universiti Utara Malaysia, Universiti Malaysia Perlis, Syarikat Zuellig Pharma Malaysia Sdn. Bhd. dan Syarikat Aneeq Aqeel Enterprise. Berdasarkan pembentangan ini, didapati pelbagai hasil inovatif dan kreatif dikemukakan kepada pihak PPS untuk mendapatkan pandangan daripada sudut syarak.

Dengan komitmen jitu yang diberikan oleh ahli PPS serta usaha yang bersungguh-sungguh yang ditunjukkan oleh para pembentang, mesyuarat kali ini dapat berjalan lancar dan sempurna.
 
Mesyuarat Panel Pakar Syariah JAKIM Kali Ke 99 1
 
Mesyuarat Panel Pakar Syariah JAKIM Kali Ke 99 2
 
Mesyuarat Panel Pakar Syariah JAKIM Kali Ke 99 3
 
Mesyuarat Panel Pakar Syariah JAKIM Kali Ke 99 4
 
Mesyuarat Panel Pakar Syariah JAKIM Kali Ke 99 5
 
Mesyuarat Panel Pakar Syariah JAKIM Kali Ke 99 6
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 17 Januari 2020.
Jumlah Pelawat :12372419