WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Pada 8-9 April 2019 bersamaan 2-3 Sya’aban 1440, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Penyelidikan telah menganjurkan Mesyuarat Panel Pakar Syariah (PPS) JAKIM Kali Ke-100 bertempat di Dewan Syura A, Kompleks Islam Putrajaya. Mesyuarat yang dipengerusikan oleh YBhg. S.S Datuk Hj. Mohamad Shukri bin Mohamad, Mufti Negeri Kelantan turut dihadiri oleh 10 orang panel pakar dalam bidang syariah.

Sebanyak 8 (lapan) kertas telah dibentangkan dalam mesyuarat PPS pada kali ini bagi mendapatkan pandangan syarak terhadap sesuatu isu dan permasalahan dalam memenuhi tuntutan hidup yang serba moden dan kompleks.

Pembentang kertas kajian terdiri daripada Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT), Jabatan Wakaf, Haji dan Zakat (JAWHAR), International Shariah Research Academy For Islamic Finance (ISRA), Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Universiti Putra Malaysia (UPM), Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) dan Bahagian Penyelidikan JAKIM.
 
MESYUARAT PPS JAKIM KALI KE 100 1
 
MESYUARAT PPS JAKIM KALI KE 100 2
 
MESYUARAT PPS JAKIM KALI KE 100 3
 
MESYUARAT PPS JAKIM KALI KE 100 4
 
MESYUARAT PPS JAKIM KALI KE 100 5
 
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 17 Januari 2020.
Jumlah Pelawat :12372417