WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Penyelidikan dengan kerjasama Jabatan Mufti Negeri Melaka telah mengadakan Persidangan Ketua Pegawai Falak Malaysia 2019 pada 24 April 2019 bertempat di Bilik Mesyuarat Tun Fatimah,Seri Negeri, Melaka. Persidangan tersebut telah dipengerusikan oleh YBrs. Tuan Haji Yaakob bin Abdul Rahim, Pengarah Kanan Bahagian Penyelidikan dan ahli persidangan terdiri daripada Ketua Pegawai Falak Seluruh Malaysia.

Sebanyak 4 kertas cadangan dan makluman dibentang oleh perwakilan termasuk Cadangan Penggubalan Pelan Pembangunan Falak Malaysia yang dibentang oleh YBrs. Dr. Abdul Ghaffar bin Surip, Ketua Penolong Pengarah Kanan Bahagian Penyelidikan, JAKIM.

Persidangan ini adalah satu platform kepada Ketua Pegawai Falak membuat penyelarasan dan memantapkan pengurusan hal ehwal falak di Negara ini.
 
Persidangan Ketua Pegawai Falak Malaysia 2019 1
 
Persidangan Ketua Pegawai Falak Malaysia 2019 2
 
Persidangan Ketua Pegawai Falak Malaysia 2019 3
 
Persidangan Ketua Pegawai Falak Malaysia 2019 4
 
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 17 Januari 2020.
Jumlah Pelawat :12372419