WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Pada 10 Julai 2019, Bahagian Dasar Kemajuan Islam melalui Cawangan LEPAI telah mengadakan Bengkel Penyediaan Standard Pengiktirafan Majlis Tahfiz Negara (MTN) siri ke-2 yang dipimpin oleh Ustaz Aminudin bin Mohamad, Timbalan Pengarah Bahagian Dasar Kemajuan Islam. Turut bersama sebagai ahli panel bengkel ialah Ustaz Mohamad Rahim bin Mohammed Abdul Rahman, Ketua Penolong Pengarah dan Ustazah Norhayati Ab. Lateh, dari Darul Quran serta Ustaz Mohd Hanafiah bin Ali, Penolong Pengarah Kanan Bahagian Pendidikan. Selain daripada itu, semua pegawai dan warga Cawangan LEPAI turut memberi komitmen dalam menjayakan bengkel ini.

Tujuan bengkel siri ke-2 ini diadakan adalah untuk memperhalusi terma rujukan MTN merangkumi cadangan nama keahlian, kuasa melantik, tempoh lantikan dan kekerapan mesyuarat. Selain daripada itu, ahli bengkel juga meneliti dan membincangkan deraf awal kriteria pengiktirafan MTN yang terbahagi kepada dua kategori iaitu pengiktirafan kepada huffaz (indivdu) dan juga institusi serta perancangan seterusnya mengikut panduan carta perbatuan yang telah disediakan.

WhatsApp Image 2019 07 11 at 5.18.52 PM

WhatsApp Image 2019 07 11 at 5.18.52 PM 1
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 17 Januari 2020.
Jumlah Pelawat :12372419