WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Putrajaya – 22 hingga 23 Julai 2019, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Penyelarasan Penguatkuasaan dan Pendakwaan Syariah (BPPPS) telah mengadakan Bengkel Elemen-Elemen Kesalahan Jenayah Syariah Siri 2/2019 bertempat di Bilik Mesyuarat Ar-Rasyid, Aras 7, Blok A, Kompleks Islam Putrajaya.
  
Bengkel yang berlangsung selama dua hari telah dihadiri oleh ahli Jawatankuasa Penyediaan Elemen-Elemen Kesalahan Jenayah Syariah yang terdiri daripada Ketua Pegawai Penguatkuasa Agama Negeri dan Ketua Pendakwa Syarie Negeri. Dalam siri 2/2019 tersebut, dua peruntukan kesalahan jenayah syariah telah dibedah siasat dan dikenalpasti elemen-elemen kesalahan di dalamnya. Peruntukan yang berkenaan ialah kesalahan menghina pihak berkuasa agama dan kesalahan menghina atau menyebabkan dipandang hina dll. agama Islam.
 
bengkel elemen 2 6
 
bengkel elemen 2 1
 
bengkel elemen 2 2
 
bengkel elemen 2 3
 
bengkel elemen 2 4
 
bengkel elemen 2 5
 
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 17 Januari 2020.
Jumlah Pelawat :12372417