WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

27 Julai 2020 - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Penyelarasan Penguatkuasaan dan Pendakwaan Syariah (BPPPS) telah mengadakan Mesyuarat Ketua Pendakwa Syarie Seluruh Malaysia Bil. 2/2020 bertempat di Bilik Mesyuarat Ar-Rasyid, Aras 7, Blok A, Kompleks Islam Putrajaya.

Mesyuarat tersebut telah dipengerusikan oleh Pengarah BPPPS iaitu YBrs. Tuan Haji Mohd Ansarullah bin Mohd Hashim dan dihadiri oleh semua Ketua Pendakwa Syarie Negeri seluruh Malaysia. Sebanyak 2 kertas kerja telah dibentangkan dalam mesyuarat ini iaitu, “Penaiktarafan Sistem e-Jinayat 3.1” disampaikan oleh Encik Shahjuhan bin Shamsuri, Sands Consulting Sdn Bhd dan “Kertas Makluman Kunjung Hormat ke Pusat Pemurnian Akidah Baitul Iman, Ulu Yam Selangor” disampaikan oleh Bahagian Penyelarasan Penguatkuasaan dan Pendakwaan Syariah, JAKIM.

Di samping itu, mesyuarat tersebut juga telah dapat menyelaraskan gerak kerja dan aktiviti tahunan pendakwaan syariah seluruh Malaysia.
 
 
 
 kps 2020 4
 
kps 2020 2
 
kps 2020 1
 
kps 2020 3
 
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 13 Ogos 2020.
Jumlah Pelawat :12441622