WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Putrajaya, 14 Syawal 1439H bersamaan 28 Jun 2017M, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia telah mengadakan Persidangan Ketua-ketua Jabatan/Majlis Agama Islam (PKJ) Seluruh Malaysia ke-106 di Dewan Syura B, Kompleks Islam Putrajaya (KIP), Putrajaya. Persidangan ini telah dipengerusikan oleh YBhg. Datuk Haji Mohamad Nordin bin Ibrahim, Ketua Pengarah JAKIM. Turut serta Timbalan-Timbalan Ketua Pengarah JAKIM dan Pengarah-Pengarah Bahagian di JAKIM. Persidangan ini juga dihadiri oleh Ketua-Ketua Jabatan/Majlis Agama Islam Seluruh Malaysia, wakil Kementerian Pendidikan Malaysia, Jabatan Bantuan Guaman, Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT), Bahagaian Agama dan Kaunseling (BAKA), PDRM dan beberapa agensi di bawah Menteri Di JPM.
 
Persidangan ini merupakan salah satu platform utama bagi menyelaras pelbagai isu-isu semasa hal ehwal Islam di peringkat kerajaan pusat dan negeri selain berkongsi idea, pandangan dan pengetahuan untuk memastikan setiap perancangan dan tindakan perkembangan Islam di negara ini berjalan lancar, bersepadu dan berkesan.
 
PKJ106 1
 
PKJ106 2
 
PKJ106 3
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 05 April 2020.
Jumlah Pelawat :12394592