Waktu Solat Putrajaya Subuh : 5:49 Syuruk : 7:09 Zohor : 1:11 Asar : 4:34 Maghrib : 7:07 Isyak : 8:22

Putrajaya, 11 Ogos 2016 bersamaan 8 Zulkaedah 1437H telah berlangsungnya Persidangan Ketua-ketua Jabatan/Majlis Agama Islam Seluruh Malaysia ke-100 di Head of States, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Putrajaya dan dirasmikan oleh YB Mejar Jeneral Dato’ Seri Jamil Khir bin Haji Baharom (B), Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Persidangan Ke-100 yang telah dipengerusikan oleh YBhg. Tan Sri Dato’ Haji Othman bin Mustapha, Ketua Pengarah JAKIM ini turut dihadiri oleh Ketua-Ketua Jabatan/Majlis Agama Islam Seluruh Malaysia, wakil Kementerian Pendidikan Malaysia, Jabatan Bantuan Guaman, Kor Agama Angkatan Tentera (KAGAT), Bahagaian Agama dan Kaunseling (BAKA), PDRM dan beberapa agensi di bawah Menteri di JPM. Turut serta dalam persidangan ini juga adalah Timbalan-Timbalan Ketua Pengarah JAKIM dan Pengarah-Pengarah Bahagian di JAKIM.
 
Persidangan tiga (3) kali setahun yang telah diadakan sejak tahun 1975 ini merupakan salah satu platform utama bagi menyelaraskan pelbagai isu-isu semasa hal ehwal Islam di peringkat kerajaan pusat dan negeri di samping berkongsi idea, pandangan dan pengetahuan bagi memastikan setiap perancangan dan tindakan perkembangan Islam di negara ini berjalan lancar, bersepadu dan berkesan.
 
Sebanyak satu (1) kertas cadangan, tujuh (7) kertas makluman dan dua (2) kertas taklimat telah dibentangkan dan mendapat maklumbalas positif daripada semua pihak.
 
 
Persidangan Ketua Jabatan Majlis Agama Islam Ke 100 1
 
Persidangan Ketua Jabatan Majlis Agama Islam Ke 100 2
 
Persidangan Ketua Jabatan Majlis Agama Islam Ke 100 3
 
Persidangan Ketua Jabatan Majlis Agama Islam Ke 100 4
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2015 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 14 Disember 2018.
Jumlah Pelawat :12248866