WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

 

Cyberjaya, 9 Jun 2018 – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia melalui Bahagian Keluarga, Sosial dan Komuniti (KSK) dengan kerjasama Majlis Agama Islam Selangor, Jabatan Agama Islam Selangor, Yayasan Ihtimam Malaysia, Yayasan Taqwa, Yayasan Restu, Agensi Anti Dadah Kebangsaan, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Majlis Aids Malaysia dan Masjid Raja Haji Fi Sabilillah, Cyberjaya telah menganjurkan Program Ihya’ Ramadan: Selembut Kasih Ramadhan Bersama Komuniti sempena menyambut Ramadhan 1439H.

Program yang diadakan secara tahunan ini telah dirangka bertujuan untuk menyantuni komuniti dalam masyarakat seperti OHDA (Orang Hidup Dengan HIV/AIDS), Komuniti Lesbian Gay Biseksual dan Transeksual (LGBT), penghuni rumah perlindungan di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat, dan swasta di bawah seliaan Majlis Agama Islam Selangor, klien-klien Agensi Anti Dadah Kebangsaan serta remaja-remaja yang berhadapan dengan masalah sosial.

Program penyantunan berteraskan 'Ilaj wa Syifa' (merawat dan memulih) ini telah dilaksanakan secara strategik oleh Jakim melalui Bahagian Keluarga Sosial Komuniti dengan kerjasama pelbagai agensi kerajaan serta NGO dengan tujuan utama iaitu membantu dan memberi peluang kedua dan sinar baru kepada komuniti ini.

 

iftar 1.png

iftar 2 copy

 

iftar 3 copy

iftar 4 copy

iftar 5 copy

iftar 6 copy

iftar 7

iftar 8

iftar 9

iftar 10

iftar 11

iftar 15

iftar 20

iftar 21
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2015 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 25 Mac 2019.
Jumlah Pelawat :12272949