WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

 

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia(JAKIM) melalui Bahagian Maqasid Syariah dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan (KBS) telah mengadakan Town Hall Maqasid Syariah YB Menteri di Jabatan Perdana Menteri  bersama para pemimpin Belia, Mahasiswa dan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) bertempat di Dewan Serbaguna, Podium B, Kementerian Belia dan Sukan. 

Sesi Town Hall yang dikendalikan sepenuhnya oleh YB Datuk Seri Dr. Mujahid bin Yusof, Menteri di Jabatan Perdana Menteri ini berlangsung selama dua setengah jam bermula 10.00 pagi hingga 12.30 tengah hari. Turut hadir pada sesi Town Hall ini ialah YB Tuan Syed Saddiq bin Syed Abdul Rahman, Menteri Belia Dan Sukan, YBhg. Dato’ M. Noor Azman bin Taib, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan) KBS, YBhg. Dato’ Dr. Hajah Wasitah binti Hj. Mohd. Yusof, Ketua Pengarah Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia KBS dan YBhg. Dato’ Selamat bin Paigo, Pengarah Bahagian Keluarga, Sosial dan Komuniti (KSK) JAKIM yang juga menjalankan tugas Timbalan Ketua Pengarah (Dasar) JAKIM. Program Town Hall ini adalah antara siri jelajah penjelasan dan penerangan gagasan Rahmatan Lil ‘Alamin dan Maqasid Syariah dalam agenda tadbir urus negara.

 

gambar 1

 

gambar 2

 

gambar 3

 

gambar 4

 
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 05 Jun 2020.
Jumlah Pelawat :12415713