WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

e-Penerbitan Jakim adalah suatu kemudahan mengandungi koleksi bahan-bahan penerbitan bertulis Jakim yang disediakan secara dalam-talian (on-line) untuk faedah umum, selaras dengan perkembangan teknologi. Melalui kemudahan ini orang awam boleh membaca bahan-bahan terbitan Jakim pada bila-bila masa, di mana saja melalui capaian internet, dengan kemudahan carian, muat turun dan cetakan oleh pembaca jika diperlukan
 
e-Penerbitan juga adalah sebahagian dari kemudahan MyAIM (Malaysian Authoritative Islamic Media). MyAIM merupakan usaha Jakim untuk menyediakan maklumat dan panduan tentang Islam dalam pelbagai media; media audio/video dan media cetak melalui internet. Ia adalah sebahagian dari projek dan pendekatan Pengurusan ilmu (KM) IslamGRID Jakim; menyediakan saluran penyibaran ilmu Islam berwibawa secara yang holistik dan berterusan.
 
Ini juga selaras dengan usaha-usaha kerajaan (contohnya inisitiaf  IKON) untuk menyediakan sebanyak mungkin kandungan tempatan yang berkualiti dari segala aspek, sebagai persediaan untuk mengimbangi kandungan luar yang negatif  susulan dari penyediaan jalur lebar (broadband)  ke seluruh negara.
 
Kategori Penerbitan
( Klik pada sub-kategori di bawah )
 
epenerbitan buku jualan  epenerbitan buku  epenerbitan buletin  epenerbitan laporan  epenerbitan risalah  epenerbitan jurnal  epenerbitan majalah
QR Code Portal JAKIM
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 28 Oktober 2020.
Jumlah Pelawat :12470625