Dato KP 2PNG
 
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah S.W.T, selawat dan salam ke atas junjungan besar nabi Muhamad s.a.w., ahli keluarga dan para sahabat Baginda sekalian.
 
Jakim merupakan sebuah agensi agama di peringkat Persekutuan yang menyediakan pelbagai perkhidmatan dalam usaha untuk membangun dan memajukan pengurusan hal ehwal Islam di negara ini. Pembangunan laman web ini adalah salah satu usaha Jakim ke arah memantapkan pengurusan hal ehwal Islam di samping dapat menyebarkan ilmu dan maklumat tentang Islam yang terkini dan pantas kepada masyarakat.
 
Selaras dengan hasrat dan matlamat kepimpinan Negara dalam merealisasikan gagasan 1 Malaysia : Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan, penggunaan media internet diharap dapat membantu mempercepatkan perkhidmatan yang disediakan oleh Jabatan ini kepada masyarakat.
 
Sebagai sebuah agensi agama di peringkat persekutuan, Jakim berhasrat untuk menonjolkan imej peneraju transformasi pengurusan hal ehwal Islam di Negara ini khususnya dan di peringkat dunia secara amnya.
 
Akhir kata, saya mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang sudi melayari laman web Jakim dan diharapkan anda memperolehi sesuatu kelainan yang penuh bermanfaat apabila mengunjungi laman web JAKIM.
 
Selamat Melayari Dunia Web Islam Anda
 
 
1 MALAYSIA 1 UMMAH
 
 
TAN SRI DATO' HAJI OTHMAN BIN MUSTAPHA
KETUA PENGARAH 
JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2015 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 20 April 2018.
Jumlah Pelawat :12184167