WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

MPA akan menjadi tulang belakang JAKIM melalui Malaysia International Halal Academy (MIHA) dalam melaksanakan program pembangunan kapasiti halal sama ada di peringkat domestik dan antarabangsa. Demikianlah antara janji MPA dalam mesyuarat kali pertama bagi sesi 2019 - 2021 yang dipengerusikan oleh presidennya, Dr. Khairil IsmaHafiz yang telah berlangsung di Pejabat Majlis Halal Malaysia pada 10 Januari 2019.

Mesyuarat kali ini turut menjemput En Mohd Amri Bin Abdullah untuk bersama-sama memberi input terbaru berkaitan MIHA dan juga menjelaskan harapan MIHA terhadap penglibatan MPA di dalam bidang penglibatan pembangunan kapasiti halal global.

Mesyuarat juga turut membincangkan tentang perincian perlembagaan MPA dan juga garis panduan yang bakal ditetapkan kepada Rakan Rakan Strategik MIHA yang akan bernaung dibawah MPA.

Mesyuarat yang berlangsung selama 3 jam itu dimulakan dengan penyampaian amanat oleh En Mohd Asri Bin Abdullah selaku Ketua Penolong Pengarah Majlis Halal Malaysia. Semoga Halal Malaysia terus unggul di persada dunia demi kesejahteraan umat sejagat.

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

#YakiniHalalMalaysia

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

#RahmatanLilAlamin

BERITA MIHA MHM 10012019 UTAMA

BERITA MIHA MHM 2 10012019
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 18 July 2019.
Jumlah Pelawat :12321638