WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 15 Februari 2019 - Majlis Halal Malaysia, JAKIM telah menerima kunjung hormat dari delegasi Islamic Development Bank (IsDB) Jeddah, Arab Saudi yang diketuai oleh En. Mohammad Jamaat Alsaati, Director, Office of the President IDBG. Kunjungan yang berlangsung di Blok D, Kompleks Islam Putrajaya ini merupakan perkongsian mengenai perkembangan terkini perlaksanaan Inisiatif Pensijilan Halal Malaysia.

Selain itu, kunjungan kali ini berhasrat untuk meneroka bidang kerjasama yang boleh dimanfaatkan bersama antara JAKIM dan IsDB. Sehubungan dengan itu, perkongsian ini bermatlamat agar dapat mewujudkan ruang komunikasi dua hala dalam memacu dan memperkukuhkan lagi ekosistem Halal Global.

JAKIM amat optimis, ruang kerjasama ini boleh bergerak ke hadapan seiring dengan matlamat dan gagasan rahmatan lil alamin buat seluruh ummah. Pengarah Majlis Halal Malaysia, Dato' Dr. Sirajuddin Suhaimee serta beberapa orang pegawai kanan dari Majlis Halal Malaysia dan Bahagian Pengurusan Halal JAKIM turut sama dalam menyantuni kunjungan hormat ini di samping menumpukan perhatian terhadap perkongsian maklumat oleh pihak IsDB.

----------------------------------------------------------

PUTRAJAYA, February 15, 2019 - JAKIM Malaysia Halal Council Secretariat has received an honorary delegation visit from IsDB in Jeddah, led by Eng. Mohammad Jamaat Alsaati, Director, Office of the President IDBG. The visit that took place at Block D, Putrajaya Islamic Complex is a partnership on the latest developments in the implementation of the Malaysian Halal Certification Initiatives.

Additionally, this visit is aimed at exploring areas of cooperation that can be utilized jointly between JAKIM and IsDB. In this regard, the partnership aims to create a two-way communication in the vission to strengthen the Global Halal ecosystem.

JAKIM is optimistic that this cooperation can move forward with the goals rahmatan lil alamin and ideas of the Malaysian government's cooperation. Director of Malaysian Halal Council, Dato' Dr. Sirajuddin Suhaimee with some senior officer from the Malaysian Halal Council Secretariat and Halal Management Division were also involved in the discussion and focused on sharing information with IsDB.

 

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

www.halal.gov.my

www.islam.gov.my

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

LAWATAN ISDB MHM UTAMA 15022019

LAWATAN ISDB MHM 2 15022019

LAWATAN ISDB MHM 3 15022019
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 24 May 2019.
Jumlah Pelawat :12295069