WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 08 Mac 2019 - Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM telah mengadakan kunjungan hormat ke Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pendidikan Malaysia hari ini yang berlangsung di Bilik Mesyuarat Operasi Sekolah Harian, Aras 4, Kompleks E, Presint 1, Putrajaya.

Kunjungan hormat yang diketuai oleh Tuan Bukhari Md Akhir, Pengarah Bahagian Pengurusan Halal, JAKIM bersama pegawai-pegawai kanan BPH & MHM ini menjurus kepada objektif untuk memperkenalkan Pensijilan Halal Malaysia dalam rangka usaha menggalakkan pengusaha-pengusaha kantin sekolah di bawah seliaan Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pendidikan Malaysia untuk memohon Sijil Pengesahan Halal Malaysia.

Selain itu, ianya merupakan salah satu inisiatif dalam mewujudkan kesedaran dan kepentingan pemakanan yang halal dan toyyiban melalui pensijilan halal dalam kalangan pengusaha-pengusaha kantin di luar sana. Kunjungan hormat yang berlangsung hampir 1 jam ini telah disantuni oleh Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian, Kementerian Pendidikan Malaysia, En. Mohd Jamil bin Mohamed dan pegawai-pegawai dari Bahagian berkenaan.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

LAWATAN BPH KPM UTAMA 08032019

LAWATAN BPH KE KPM 2 08032019
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 24 May 2019.
Jumlah Pelawat :12295077