WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA, 11 Mac 2019 - Dalam memperkasa hubungan kerjasama berkaitan pengurusan halal, Bahagian Pengurusan Halal, (BPH) JAKIM yang diketuai oleh pengarahnya, YBrs. Tuan Bukhari Md Akhir telah mengadakan kunjung hormat ke Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Kunjung hormat kali ini menjurus kepada diskusi berkaitan pentauliahan penyembelihan, isu-isu rumah sembelihan serta pemantauan dan penguatkuasaan yang melibatkan antara kedua-dua buah agensi yang sememangnya memainkan peranan yang penting dalam Pensijilan Halal Malaysia.

Pengarah JAWI, YBrs. Tuan Hj Mohd Ajib Ismail turut meluangkan masa bersama pegawai-pegawai kanan dari kedua-dua bahagian dalam sesi diskusi yang berlangsung hampir 2 jam di Kompleks Pusat Islam JAWI, Kuala Lumpur. Semoga diskusi seumpama ini akan meningkatkan lagi kerjasama dan hubungan antara agensi dalam memartabatkan Pensijilan Halal Malaysia agar terus membawa rahmat untuk semua.

*Ikuti pelbagai aktiviti yang melibatkan Halal Malaysia di:-

http://bit.ly/FBHABHALAL

http://bit.ly/AktiviitiHabHalal

http://www.halal.gov.my

http://www.islam.gov.my

#YakiniHalalMalaysia

#SemakSebelumSebar

#HalalConnectingTheWorld

#MelebarRisalahMenyantuniUmmah

#Rahmah

LAWATAN BPH KE JAWI UTAMA 11032019

LAWATAN BPH KE JAWI 2 11032019

LAWATAN BPH KE JAWI 3 11032019

LAWATAN BPH KE JAWI 4 11032019
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 24 May 2019.
Jumlah Pelawat :12295083