WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

dato manaf
Alhamdulillah, saya merafa'kan setinggi-tinggi kesyukuran kepada Allah, Tuhan Sekalian Alam. Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW, ahli keluarga dan para sahabat baginda sekalian.
 
Saya dengan rendah diri, mengalu-alukan anda melayari laman sesawang Masjid Putra sebagai agen pengantara dan penyebaran maklumat dan informasi yang cukup berkesan di zaman ini. Menerusi kewujudan laman sesawang ini, proses penyampaian maklumat kini menjadi lebih mudah dan cepat. Transformasi ini sekaligus memastikan mesej penting kepada masyarakat dapat disalurkan dengan lebih meluas dan berkesan.
 
Laman sesawang Masjid Putra ini pastinya akan menjadi medium rasmi untuk masyarakat mengenali dengan lebih dekat sekaligus mencintai masjid ini. Laman Sesawang rasmi ini juga akan dimanfaatkan oleh pihak masjid bagi menghebahkan semua aktiviti-aktiviti pengimarahan yang telah dan akan dilaksanakan di masjid ini.
 
Akhirnya, saya merakamkan ucapan tahniah kepada semua yang terlibat dalam menghasilkan laman sesawang Masjid Putra ini. Harus diakui, ini adalah sebahagian daripada hasil usaha keras yang telah diberikan dan semangat ini harus dikekalkan dalam memastikan laman sesawang in terus berada dalam keadaan yang terbaik. Saya juga mengalu – alukan kunjungan semua ke laman sesawang ini dan diharapkan dengan kewujudan laman sesawang ini dapat memenuhi keperluan masyarakat dalam mendapatkan serta memanfaatkan maklumat dan perkhidmatan yang disediakan. Sekian terima kasih.
 
 
DATUK HAJI ABD MANAF BIN HAJI MAT
IMAM BESAR
MASJID PUTRA, JAKIMQR Code Portal JAKIM
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 27 November 2020.
Jumlah Pelawat :12480532