WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

INSTITUT LATIHAN ISLAM MALAYSIA, BANGI (5 - 7 NOVEMBER 2019) - Bahagian Dakwah melalui Cawangan Kefahaman Islam telah menganjurkan program Ijtimak Penggerak Masyarakat Orang Asli Tahun 2019, bertempat di Dewan Datuk Mohd Shahir, Institut Latihan Islam Malaysia, Bangi. Program ini dihadiri seramai 240 orang Penggerak Masyarakat Orang Asli (PMOA) dari seluruh Semenanjung Malaysia.

Objektif program adalah untuk:

  1. Pendedahan kepentingan integriti dan profesionalisme serta kesannya dalam dakwah kepada PMOA
  2. Penyatuan pemikiran dan gerak kerja dakwah dalam kalangan PMOA serta meningkatkan kemahiran-kemahiran lain
  3. Pendedahan elemen dakwah semasa yang lebih segar kepada PMOA untuk menarik masyarakat Orang Asli memahami Islam yang sebenar.

Antara pengisian adalah sesi diskusi dan perkongsian pengalaman dakwah di pedalaman, slot motivasi, penjelasan perkembangan isu semasa berkaitan dakwah Orang Asli dan penyampaian anugerah kepada PMOA berjasa dan PMOA Terbaik dari setiap negeri. Turut menyerikan majlis adalah persembahan tarian sewang oleh Kumpulan Sewang Sungai Buloh.

Program ini telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia Datuk Mohamad Nordin bin Ibrahim, Ketua Pengarah JAKIM.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

8
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Kemaskini Terakhir : 05 Jun 2020.
Jumlah Pelawat :12415728