WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

KOMPLEKS ISLAM PUTRAJAYA (29 OGOS 2019) - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui Bahagian Dakwah dan Bahagian Dasar Kemajuan Islam telah mengadakan Sesi Perjumpaan Pejabat YB Menteri Di JPM Bersama-Sama Pegawai Kader Jakim Di Kementerian.

 

Sesi Perjumpaan ini diadakan bertujuan untuk :

  1. Memberi penerangan secara jelas kepada wakil Kader-kader Gred S44 di 24 Kementerian sekitar Putrajaya tentang konsep rahmatan lil alamin dan inisiatif pelantikan Duta Rahmah;
  2. Membantu kerajaan dalam menjayakan dan menggerakkan Gagasan ini melalui penggunaan khidmat Duta Rahmah yang telah dilantik.

 

Antara pengisian Sesi Perjumpaan ini ialah Slot 1 : Rahmatan Lil-Alamin menurut Al -Quran dan As-Sunnah dan Slot 2 : Taklimat Kader Jakim : Maqasid Syariah dalam Konteks Malaysia Baharu yang disampaikan oleh YBrs. Tuan Ali Bin Muda, Pegawai Tugas-Tugas Khas, Pejabat YB Menteri di JPM.

 

Ucapan Penutupan Sesi Perjumpaan pula telah disampaikan oleh YBrs. Us. Aziz bin Haji Mohamad, Pengarah Bahagian Dakwah.

5

 

4

 

3

 

2

 

1
QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 05 June 2020.
Jumlah Pelawat :12416279