WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

BANDAR ENSTEK – Pusat Analisis Halal Malaysia (MyHAC) melangkah setapak lagi ke hadapan bagi mencapai pengiktirafan akreditasi MS ISO/IEC 17025 : 2017 setelah Penilaian ( Pre-Assessment Audit) oleh Jabatan Standard Malaysia telah dilaksanakan dengan jayanya pada 23-24 September 2020.

Tujuan utama penilaian ini adalah untuk memastikan pematuhan MyHAC terhadap standard MS ISO/IEC 17025:2017 dan keperluan Skim Akreditasi Makmal Malaysia (SAMM). Pasukan penilai dari Jabatan Standard Malaysia terdiri daripada Encik Mohd Hamzaini Hashim selaku Ketua Penilai bersama Puan Noor Azinah Maamin dan Encik Nik Mohd Syazwan Nik Mohd Zamri telah membuat penilaian di peringkat pengurusan MyHAC dan bidang pengujian kimia bagi kaedah analisis alkohol yang akan diakreditasi.

Memetik ucapan Ketua Penilai Jabatan Standard Malaysia ketika Mesyuarat Penutup penilaian tersebut, MyHAC secara keseluruhannya telah pun mengimplementasi sistem pengurusan kualiti yang memenuhi standard ISO/IEC 17025. Ketua Makmal MyHAC, Ustazah Zuraini Yahaya juga mengucapkan tahniah kepada warga MyHAC dan berharap agar semua terus komited dan mengekalkan momentum sehingga usaha MyHAC mendapat akreditasi ISO/IEC 17025 menjadi kenyataan.

#YakiniHalalMalaysia

#HalalMalaysiaHaveFaith

#MusaadahCovid19

#AgainstCovid19

PRA AUDIT ISO MYHAC 1PRA AUDIT ISO MYHAC 2PRA AUDIT ISO MYHAC 3
QR Code Portal JAKIM
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 27 November 2020.
Jumlah Pelawat :12480622