WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

PUTRAJAYA - Tarikh 10 Oktober 2020 menjadi detik bersejarah dan bermakna buat JAKIM apabila memperoleh kelulusan akreditasi ISO/IEC 17065 : Conformity Assessment - Requirements for bodies certifying products, process and services setelah menjalani pengauditan akhir pada 10 September lalu oleh Jabatan Standard Malaysia (JSM).

Melalui akreditasi ini, ia mampu meletakkan JAKIM sebagai badan pensijilan halal yang mematuhi sepenuhnya keperluan, standard dan perundangan yang ditetapkan oleh International Organization for Standardization (ISO) bertaraf dunia seterusnya memperkukuhkan lagi Malaysia selaku peneraju kepada badan pensijilan halal global.

Antara lain, melalui kelulusan dan pengiktirafan bertaraf antarabangsa ini akan membuka ruang dan peluang yang lebih besar kepada produk-produk yang telah memperoleh Sijil Pengesahan Halal Malaysia (SPHM) untuk pergi jauh merentas benua seterusnya menarik lebih ramai usahawan di luar sana untuk memperoleh sijil halal ini.

#YakiniHalalMalaysia
#HalalMalaysiaHaveFaith
#MusaadahCovid19
#AgainstCovid19
http://bit.ly/FBHABHALAL
www.halal.gov.my

JAKIM Peroleh ISO IEC 17065
QR Code Portal JAKIM
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 27 November 2020.
Jumlah Pelawat :12480622