WAKTU SOLAT BAGI KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA
IMSAK : | SUBUH : | SYURUK : | ZOHOR : | ASAR : | MAGHRIB : | ISYAK :

Putrajaya, 28-29 Januari 2020 Bahagian Penyelarasan Penguatkuasaan dan Pendakwaan Syariah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah mengadakan Bengkel Asas Reka Bentuk Grafik bertempat di Bilik Simulasi, Bahagian Pengurusan Maklumat.

Tujuan bengkel ini diadakan adalah untuk memberi pendedahan berkenaan reka bentuk grafik yang digunakan dalam penyediaan bahan secara info grafik supaya sesuatu info dapat disampaikan dengan baik dan berkesan serta dapat menarik perhatian orang ramai. Peserta didedahkan dengan penggunaan pelbagai tools daripada Adobe Ilustrator dan Adobe Photoshop serta gabungan kedua-dua perisian bagi penyediaan powerpoint, poster serta backdrop. Sesi pembelajaran telah disampaikan oleh Puan Hamidah binti Ishak, Pereka JAKIM.
 
Semoga dengan pembelajaran ini dapat memberi nilai tambah yang positif dalam mutu kerja semua kakitangan Bahagian Penyelarasan Penguatkuasaan dan Pendakwaan Syariah.
 
bengkel grafik siri 1 1
 
 
 
Sebahagian hasil kerja tangan peserta bengkel 
 
 bengkel grafik siri 1 2
 
   bengkel grafik siri 1 3
 
bengkel grafik siri 1 4 
 
bengkel grafik siri 1 5
 
bengkel grafik siri 1 6
 
bengkel grafik siri 1 7
 
bengkel grafik siri 1 8
 
 QR Code Portal Jakim
Hakcipta © 2019 Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan dari setiap maklumat yang diperolehi daripada portal ini. Sesuai dilayari dengan menggunakan Internet Explorer versi 8 atau Mozilla Firefox versi 3 ke atas (dengan resolusi 1024 x 768)
Last Updated : 03 July 2020.
Jumlah Pelawat :12426522