Kurator Berita : Darul Quran
14 September 2023 - Darul Quran melalui Pejabat Pendaftar telah mengadakan Bengkel Penyelarasan Sistem e-Kampus DQ Versi 2.0 Siri 2 yang melibatkan antara pengguna sistem dalam kalangan pegawai Darul Quran bersama pihak vendor. Bengkel yang diadakan selama empat hari bermula 11 hingga 14 September 2023 ini telah diadakan bertempat di Darul Iman Training Centre (DITC), Kemaman, Terengganu. Perasmian bengkel telah disempurnakan oleh Pengarah Darul Quran, Haji Mohd Ansarullah bin Mohd Hashim pada hari kedua.

Tujuan bengkel ini diadakan bagi memperkasakan lagi sistem e-kampus Darul Quran sedia ada sekarang kepada versi 2.0 yang terbaharu. Ciri-ciri sistem yang akan dimasukkan nanti lebih mesra pengguna terutamanya pelajar-pelajar Darul Quran untuk mengisi maklumat berkaitan permohonan pertukaran syukbah, permindahan jam kredit dan lain-lain. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.

Melalui pelaksanaan bengkel ini diharapkan agar sistem baru e-kampus Darul Quran dapat siap sepenuhnya pada tarikh yang telah disasarkan seterusnya dapat dialikasikan dengan baik.

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 1

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 2

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 3

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 4

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 5

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 6

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 7

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 8

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 9

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 10

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 11

Bengkel Penyelarasan Sistem E Kampus DQ 2.0 12